Зліт молоді Прикарпаття
Головна » 2013 » Квітень » 16 » Готовність обласної організації Товариства Червоного Хреста до роботи в надзвичайних ситуаціях.
01:44
Готовність обласної організації Товариства Червоного Хреста до роботи в надзвичайних ситуаціях.


Голова обласної організації Товариства є членом комісії по надзвичайним ситуаціям при облдержадміністрації.

         Обласним комітетом розроблений план дій  при виникненні надзвичайних ситуацій та схема оповіщення працівників Товариства

         З метою отримання гуманітарної допомоги та створення складу обласної організації ТЧХ для запасів НЗ на випадок стихійних лих підготовлено та затверджено рішення сесії обласної ради про передачу 3 –х складських приміщень на території аптечного складу, які знаходяться під охороною.

 Склад № 1-для розміщення запасів НЗ, загальна площа 100  м. кв.

 Склади №№ 2,3 по 100 м. кв. для прийому гуманітарної допомоги

     Практично  обласна організація сама була спроможна надати допомогу потерпілим з запасів , які зберігалися на складах НС і постійно поповнювалися за рахунок гуманітарної допомоги від німецького Червоного Хреста міст Дахау  та Штарнберг.

     Обласний комітет використовує вантажний автомобіль МАН  /4 тонни/ для роботи в надзвичайний ситуаціях, що дає можливість обласному комітету своєчасно реагувати на стихійні лиха в області і надавати допомогу потерпілим з одного централізованого складу в ОО ТЧХ  протягом 24 годин .

    Для оперативної роботи під час екстремальних ситуацій  обласна організація співпрацює з  в/ч 2141 по питанням надання допомоги   в завантаженні та розподілені допомоги потерпілому населенню. Також до цієї роботи залучаються волонтери молодіжного Червоного Хреста з числа студентів мед університету  та ТПУ м. Івано-Франківська.

          Навчання населення навичкам надання першої допомоги Товариством здійснюється на постійно-діючих семінарах по підготовці домашніх медичних сестер та масажистів , які проходять в м. Івано-Франківську , Коломиї , Калуші , Надвірній , Косові, , а також 3 інструкторами , які пройшли підготовку в НК ТЧХУ. 


Переглядів: 599 | Додав: Harmont | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: