Зліт молоді Прикарпаття
Головна » 2013 » Квітень » 16 » Організаційна робота
02:00
Організаційна робота
      

 Івано-Франківська обласна організація Товариства Червоного Хреста складається з обласного комітету та 17 міськрайорганізацій, із них 12 районних, 2 міськрайонних і 3 міських.

            Робота обласної організації  здійснюється  згідно  Статуту Товариства Червоного Хреста України, Положення про Івано-Франківську обласну організацію ТЧХ, плану розвитку ОО ТЧХ на 2010- 2015роки, річних планів основних заходів та цільових програм.

           Організаційна робота  спрямована на збереження та активізацію діяльності первинних організацій Товариства, збільшення членства  в Товаристві, збір коштів під цільові програми, інформаційне забезпечення діяльності обласної організації з метою формування громадської думки про Товариство та підвищення його авторитету у населення.

             Обласною організацією Товариства Червоного Хреста налагоджені тісні зв’язки з обласною державною адміністрацією, обласною радою, департаментом охорони здоров’я , департаментом соціального захисту населення , департаментом освіти , науки, сім’ї, молоді та спорту , управліннями надзвичайних ситуацій, культури облдержадміністрації.  

               Голова обласної організації ТЧХ являється головою громадської ради  при облдержадміністрації ,членом колегії облдержадміністрації ,департаментів  охорони здоров’я,  соціального захисту населення облдержадміністрації, обласної координаційної ради по роботі з інвалідами, комісії по прийому та розподілу гуманітарної допомоги, комісії по оздоровленню дітей в літній період, комісії по боротьбі с туберкульозом та СНІДом, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

               Обласна організація співпрацює з організаціями ветеранів війни та праці, спілкою політв’язнів, ветеранів УПА, спілкою колишніх жертв нацизму, обласною спілкою воїнів-інтернаціоналістів,  асоціацією інвалідів,  обласним фондом "Чорнобиль”,                                                                                       обласною спілкою спортсменів-ветеранів спорту, службою "Карітас”,  організаціями багатодітних сімей , організаціями УТОС,УТОГ та іншими..

                Згідно укладених угод про співпрацю обласна організація має ділові контакти з управліннями облдержадміністрації: охорони здоров’я , праці та соціального захисту населення, освіти і науки, з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, молоді та спорту. Заключено також угоди з обласним центром соціальних служб для молоді, з управлінням у справах національностей, міграції та релігії, обласним військовим комісаріатом з питань розповсюдження МГП та обласною бібліотекою для юнацтва, з обласним центром зайнятості.

     Товариство є неприбутковою громадською організацією, джерелом його коштів  є членські внески членів Товариства та пожертвування.

       Незважаючи на це, обласна організація Товариства Червоного Хреста України проводить велику благодійну роботу  з надання допомоги населенню шляхом реалізації 25 обласних та міжнародних програм Товариства , а саме :

1.Допомога соціально незахищеним верствам населення.

2.Програма патронажна медична сестра 

3.Утримання медико-соціальних центрів в м. Коломиї ,Болехові, Калуші, Івано-Франківську,Тисмениці ,Косові. Денний стаціонар в Коломиї, стаціонарне відділення в Делятині, притулок в Болехові.

4.Допомога дітям чорнобильцям.

5.Шефство над Залучанським будинком-інтернатом.

6.Шефство над хоспісом.

7.Шефство над Івано-франківським центром реабілітації дітей хворих на ДЦП.

8.Постійно діючий семінар по підготовці домашніх сестер-догдядальниць та масажистів ,навчання навичкам надання першої допомоги.

9.Допомога багатодітним сім»ям.

10.Допомога дітям-сиротам,що оздоровлюються в таборах відпочинку.

11.Пропаганда донорства крові.

12.Інформаційно-пропагандистка робота .

13.Міжнародні стосунки ( Німеччина - Аугзбург,Дахау,Штарнберг, Мюнхен, США – Чикаго , Швеція – Кумла , Стокгольм )

14.Профілакттика туберкульозу, СНІДу та інших захворювань ,що передаються статевим шляхом.

15. Надання допомоги населенню в екстремальних ситуаціях.

16.Робота з учнівською молоддю – програми досліджуємо міжнародне гуманітарне право , волонтерський рух, пропаганда здорового способу життя .

17.Розшук людей, які втратили зв»язок під час другої Світової війни , збройних конфліктів та надзвичайних ситуацій.

18.Шефство над ВЧ 2141.

19.Шефство над Ворохтянським санаторієм « Смерічка ».

20.Шефство над Яремчанським санаторієм « Сніжинка ».

21.Програма « Профілактика торгівлі людьми ».

22.Навчання дітей діям в надзвичайних ситуаціях –спільна програма з Шведською неурядовою організацією « Громадянська оборона ».

23.Надання гуманітарної допомоги закладам охорони здоров»я та соціального захисту.

24.Шефство над Надвірнянським військовим ліцеєм.

25. Захист емблеми Червоного Хреста    


 

Переглядів: 1093 | Додав: Harmont | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Віктор  
0
Курси масажу існують?

Ім`я *:
Email *:
Код *: