Зліт молоді Прикарпаття
Головна » 2013 » Квітень » 16 » Робота з учнівською молоддю
01:47
Робота з учнівською молоддю


    З метою реалізації завдань по організації первинних осередків  Червоного Хреста в закладах освіти, запровадженню різноманітних форм участі школярів та студентів у червонохресному русі, забезпеченню проведення просвітницької роботи з молоддю, залученню червонохресного учнівського активу для надання допомоги нужденним, на виконання Закону України "Про соціальне становлення та розвиток молоді в Україні» , Закону України "Про соціальну роботу з дітьми та молоддю ”  приділялась велика увага реалізації та  виконанню заходів,які містилися в підписаних угодах про співпрацю між Івано-Франківським обласним центром соціальних служб для молоді, між головним управлінням освіти і науки обласної державної адміністрації, обласною бібліотекою  для юнацтва, обласним муніципальним центром дозвілля молоді та обласною організацією Товариства Червоного Хреста.

                В навчальних закладах області функціонує  333 первинних організацій , що становить 28 % від загальної кількості первинних організацій  і які об’єднують 138265  членів Товариства.

                 В школах області функціонує 240 медико-санітарних гуртків, 246 загонів "Милосердя”, 34 клубів "Юний медик”   в яких учні одержують знання правил особистої гігієни, догляду за хворими, знання про небезпеку поширення інфекційних захворювань, туберкульозу, наркоманії, токсикоманії, СНІДу, тощо.

                Щоквартально проводяться огляди, конкурси кращих стіннівок сан постів , про результати яких учнівська громадськість інформується через газету головного управління освіти та науки облдержадміністрації " Освітянське слово ", а переможців відзначають призами та грамотами ТЧХ . До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в школах області запроваджено конкурс малюнків, віршів, творів, плакатів на антиснідівську тематику. Переможці конкурсу нагороджені сувенірами від обласної організації Товариства Червоного Хреста.


               Згідно угоди між обласною організацією Товариства Червоного Хреста і обласною бібліотекою для юнацтва  лікарі обласної станції переливання крові, працівники центру  «Здоров’я » і обласного комітету Товариства Червоного Хреста в актовому залі бібліотеки для учнів шкіл читали лекції з профілактики туберкульозу, наркоманії, СНІДу,  проводили тематичні вечори "Здати кров-дарувати життя ” , "Що таке МГП та міжнародний Червонохресний  Рух ".

                 При Івано-Франківській міській організації ТЧХ в 2005 році створено молодіжний  центр Червоного Хреста.

                 При обласному комітеті Товариства створена обласна молодіжна червонохресна  організація.

                 Юні волонтери Червоного Хреста залучалися до всіх благодійних акцій, що проводилися міськрайорганізаціями Товариства, особливо під час проведення місячника Червоного Хреста та благодійної акції "Ти можеш  їм допомогти ” .

                Обласна організація працює за такими молодіжними програмами:

·           допомога дітям-інвалідам-чорнобольцям;

·           шефство на Залучнянським будинком-інтернатом для дітей -інвалідів;

·           шефство над Солотвинським будинком-інтернатом для дітей -  сиріт;

·           шефство над центром реабілітації дітей , хворих на ДЦП;

·           допомога багатодітним сім’ям, які мають 10 і більше дітей;

·           допомога дітям-сиротам, що оздоровлюються в таборах відпочинку та проведення червонохресних  заходів в таборах відпочинку;

·           шефство над Яремчанськими санаторіями " Сніжинка " та "Прикарпатський "

·           шефство над Ворохтянським дитячим протитуберкульозним санаторієм;

·           шефство над Надвірнянською  військовою  школою- інтернатом  ліцеєм де навчаються діти-сироти і напівсироти.  


             

Переглядів: 637 | Додав: Harmont | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: